Haorendam

 De carnavalsmis,volgens de traditie is dit op zondag, maar in Haorendam was het dit jaar op zaterdag. Om 11 minuten voor 6 aan het begin van de avond luiden de klokken van de Lambertuskerk. De start van een mooie Carnaval viering.

In processie vooraf gegaan door hofkapel Blaostumop, gevolgd door de jeugdraad, het Pavnas en de Pastoor kwam men binnen door het gangpad. De kerk was goed gevuld en mooi versierd met voornamelijk geel blauwe strikken. Het thema van Haorendam voor dit jaar. Haorendam strikt oe!

Na een woord van welkom door de Pastoor en Prinses Elma begon de dienst. Er volgde een lezing over de 4 (Haorendamse) kleuren rood, wit, blauw en geel. Dit werd gevolgd door het evangelie over hoe Jezus de mensen strikte hem te volgen en het Rijk Gods te verkondigen. Ook de Pastoor ging in een mooie overweging op het thema Haorendam strikt oe. De Pastoor nam ons ook nog mee in een nieuwe Carnaval hit, ‘bij ons in Haorendam’. Een groot succes met de nodige vrolijke noten. Bloastumop sloot dit af met een goed stukje muziek.

De voorbeden werden gedaan door Prins Willem, Prinses Imke, Politie Rik en Hofdame Victoria. Allen leden van de Jeugdraad. Daarnaast werden we nog verrast door een optreden van de voltallige jeugdraad. Ze trakteerden ons op een geweldig uitgevoerde dans. Echt super goed gedaan. Na de communie, slotgedachte: werd Pastoor Lebrun gestrikt voor Prins carnaval: Prins David d'n Urste. Na de zegen verlieten we de kerk om naar de feestelijke onthulling van Knillis te gaan. Luid zingend ‘De Haarsteeg is een durpke’ verlieten we de kerk. Het was een mooie en zeer geslaagde dienst. Alle ingrediënten voor een geslaagde viering van Carnaval waren zeker aanwezig.

 Feestbus Kerk KimFotografie 145

Aftellen tot 't Elluf Elluf bal